Täby Blås Symphonic Band
Lördag 16 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Från vaktparad till vita duken

2019-03-30
Äntligen dags för Täby Blås traditionsenliga vårkonsert i Grindtorpskyrkan, för en skara publik som letat sig till Täby denna soliga vårlördag.

Vår dirigent Tomas Andersson hade letat fram marscher från olika epoker, stilar och länder. Och Sam Rydbergs mäktiga konsertmarsch ”Italia” fick sätta igång denna konsert följt av Per Grundströms ”Takt och ton”. Jan Thor var presentatör tillsammans med Tomas, som presenterade nästa marsch ur ”Kärleken till de tre apelsinerna” som är en opera i fyra akter komponerad av Sergej Prokofjev.

”Kaiser Friedrich” av Carl Friedemann är smålandsregementet I 12:s egen marsch med titeln ”Norra Smålands regementes marsch”.

Edvard Griegs ”Hyllningsmarsch ur Sigurd Jorsalfar” tog vid sedan och det är ett mastigt verk för orkestern. Före paus med kaffe och goda bullar och kakor som orkestern bjuder sin trogna publik på fick Sam Rydbergs ”I flaggskrud” avsluta och trumpetsektionen fick briljera med smattrande trumpetattacker i starten.

Tysken Carl Teikes ”Alte Kameraden” satte igång efter pausen och är en härlig marschklassiker som gör så det spritter i benen på både musikanter och publik.
Bröllopsmarsch är vacker musik och passar bra i blandningen av militärmarscher, här i August Södermans ”Bröllopsmarsch ur Bröllopet på Ulfåsa”.

Jerker Johanssons fina arrangemang på Hugo Alfvéns hyllningsmarsch ”Marcia Funebre” till Hjalmar Brantings begravning anno 1925 spelades sedan. Gripande musik och lugnt och stillsamt.

”The Standard of St. George” som är Kenneth J. Alfords hyllning till den engelska fanan, vilken även ingår som det röda korset i Storbritanniens flagga, framfördes därefter.

Fredsklockan i Philadelphia illustrerades i ”The Liberty Bell” av amerikanske marschkungen John Philip Sousa. Martin som är senaste tillskottet i klarinettsektionen fick visa prov på kunskaper även i slagverksskrået genom att spela på ”frihetsklockan”. Marschen är kanske mer bekant för stora delen av publiken då den använts som signaturmelodi till Monty Pythons flygande cirkus, vilken har 50-årsjubileum just i år.

Filmmusik så av John Williams. Konsertens enda potpurri med marscher hämtade från filmerna Star Wars och Indiana Jones samt sist i potpurriet musiken från olympiska spelen i Los Angeles 1984.

Sista annonserade marschen var FJS av Sven Samuelsson, nämligen uttytt ”Fallskärmsjägarmarsch” innan publiken krävde extramarsch och då hade vi ”Sjökrigsskolekadetten”, med lokal anknytning till Sjökrigsskolan i Näsbypark, av svenska marschkungen Sam Rydberg i beredskap.

Väl mött på vår traditionsenliga höstkonsert i Grindtorpskyrkan. Förmodligen ett lika spännande program väntar.

/Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information