Täby Blås Symphonic Band
Lördag 16 oktober, 2021 - Medlemssidorna
Startsida

Program
Program för orkestern och oktetten.

Medlemmar
Medlemslista och lediga platser.

Kontakta oss
Hur du tar kontakt med Täby Blås.

Gästbok
Skriv gärna i vår gästbok.

Länkar
Länkar till andra hemsidor.

Information in English
Short information for our foreign visitors.Metropoler vi minns!

2019-10-19
Täby Blås traditionsenliga höstkonsert i oktober månad i Grindtorpskyrkan i Täby hade denna gång temat ”städer” eller lite roligare uttryckt ”Metropoler vi minns!”.

Vår dirigent Tomas Andersson hade till denna konsert tagit fram en intressant blandning av ”stadsmusik”. Tomas svarade för presentationen av musiken tillsammans med programvärden Jan Thor.

Klassiska Wien fick starta konserten i ”Wien bleibt Wien” som följdes av ”Wiener BonBons” - Wienervalser i en mängd av valskungen av dem alla nämligen Johann Strauss d.y. Därefter orkesterns eldprov denna konsert, den gigantiska overturen till ”Barberaren i Sevilla”.

Så var det dags för dagens gästartist att göra entré: Daniel Åberg, som normalt sjunger i kör men idag engagerad av Täby Blås som solist. Först Billy Joels popballad ”Leningrad” som han framförde med bravur och sedan Evert Taubes ”Stockholms-melodi”. Visst är texten fantastisk i denna melodi: ”Se hur hela Uppland står i lågor…” kan de flesta svenskar stämma upp i, men följande textrad är inte lika lätt: ”i crémelackblanka tvåsitsbilar, färdas herrar som Fortuna smekt…”.

Före pausen, då Täby Blås traditionsenligt bjuder sin trogna publik på kaffe och välsmakande bullar och kakor, spelade vi en frejdig marsch ”Københavner-marsch”av dansken Axel Frederiksen. Efter välbehövlig paus för både publik och orkester startade andra avdelningen med en spännande fransk marsch, ”La marche de Paris”. Francis Popy har komponerat den. Amerikanska bidraget till stadstemat var swingpotpurri ur musikalen Chicago i ”Highlights from Chicago” av kände kompositören John Kander.

Dags för Daniel igen och Sinatras paradnummer ”New York, New York!” och därefter Py Bäckmans ”Stad i ljus” som vann melodifestivalen 1988. Här i vackert arrangemang av Jerker Johansson.

Sista annonserade melodi i programmet var marschen ”Berliner Luft” i ett rasande tempo. Denna marsch är så välkänd i Tyskland att alla tyskar reser sig och sjunger med i denna när den spelas. På vår konsert fick publiken inte sjunga men däremot delta med att klappa i takt efter Tomas ledning i sista reprisen.

Publiken applåderade ovanligt friskt så efter sedvanlig blomsterutdelning till solist, dirigent och programvärd spelade vi naturligtvis ett extranummer och då fick Norge bidra med en stad, nämligen Narvik i ”Narviksgutten” av Ivar Widner.

Håkan Ljung

Aktuellt

Plutt 2021
Vill du spela i blåsorkester?

Plutt Söndag 5 december, 2021
Advent i Tibble
Nyheter
Nyheter 2019-12-07
Advent i Tibblekyrkan
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-10-19
Metropoler vi minns!
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
2019-03-30
Från vaktparad till vita duken
Läs mer...
- - - - - - - - - - -
Nyhetsarkiv
© 2021 Täby Blås - Copyright information